Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

Részrehajló vagy setét?

2015. március 19. - Szergej Pub

http://sportgeza.hu/futball/2015/03/19/angol_bajnoksag_europai_leszereples/

Joó Gabika megint alulmúlta saját magát. A cikknek csúfolt prekoncepció halmaz végére az alábbiak ötlöttek fel bennem:

1) Nasri szabálytalansága egy egyszerű összekoccintása a bokáknak - gáncsolás, ha úgy tetszik - amiből ezret lehet látni a grundon, és semmivel sem súlyosabb, mint egy sima lerántás. Sárga lap jár érte...Angliában éppúgy, mint "Európában" (már ez a megkülönböztetés is mi??).

2) A bíráskodási tendenciákat érintő fejtegetésre éppen ezért a légből kapott a legenyhébb kifejezés...a fogalmatlan talán jobb is lenne.

3) Csúsztatás a felsőházi csapatok összehasonlítása, ugyanis a különböző csapatok alsóházi csapatait kell megnézni. Az angol csapatok hazai bajnokságukban jobban megszenvednek, de nem azért mert nehezebben ver meg egy Cselszkij egy Tottenhamet, mint egy Bayern egy Augsburgot vagy egy Barca egy Villarealt (pedig de), hanem hogy a ManU egy Leicester ellen sem mehet biztosra, míg a Real egy Getafét 10-ből 9-szer seggbedugott ököllel is megrépáz. Az angol bajnokságban minden héten háború van; a kiscsapatok leginkább fizikailag fingatják ki a nagyokat.

4) A pénz elherdálása és a hülye igazolások helyett (Di Maria konkrétan a tavalyi Real kulcsembere volt, aki a középpálya egyensúlyát biztosította) - bár ebben véletlenül pont van valami, de alig több az irigy ember káröröménél - inkább a PL szakmai/taktikai elmaradottságát, és a mezőny ilyen szempontból történő kétfelé válását okolnám. Nem gondolom, hogy Tevez jobb játékos lenne, mint Falcao vagy még folytathatnám a hamis összehasonlításokat. Egy jó edző a BVB keretéből is BL-döntős csapatot tud faragni, egy rossz (sálas bohóc) pedig az isten pénzét is el tudja költeni eredmény nélkül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr847284879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása