Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

Bronzmeccs elé...

2014. július 12. - Szergej Pub

Két meccs van már csak hátra a világbajnokságból, és utána újabb négy évnek kell elszállnia rövid életünkből ahhoz, hogy újra ugyanazzal az érzéssel keljünk fel reggelente az ágyunkból, mint az elmúlt egy hónapban. De most még a hátra van két legérdekesebb meccs. Igaz mindkettő más-más miatt érdekes. Vagy inkább lesz majd érdekes. Hajtás után picit filózunk a bronzmeccs értelméről, utána meg könyékig beletúrunk az előzetes esélylatolgatásba.

Sosem értettem a bronzmeccsen fanyalgókat, és most sem értem sem az Árját, sem Tüdőfejet, hogy miért baszogatják. Illetve értem én, hogy csalódottak meg minden - talán tetszettek volna bátrabban és kezdeményezőbben játszani Argentína ellen, és akkor most nem a rosszabbik csapatot látnánk a döntőben (arról a meccsről többet nem kívánok szólni).

Ahány bronzmeccsre csak emlékszem, mindegyik kitűnő élmény volt. Négy éve a németek egy nagyon fordulatos meccsen, Khedira győztes góljával (!) győztek le az akkor még nagyon jó urukat 3:2-re. Nyolc éve, a németek hazai pályán 3:1-re verték a Scolari vezette portugálokat. 2002-ben a törökök hozták össze minden idők leggyorsabb VB gólját, és egy egész világ nézte kaján mosollyal, ahogy a janicsárok igazságot szolgáltatnak Dél-Koreának a szénné csalt meccsek után. '98-ban Horvátország hozott le egy látványos meccset a Hollandok ellen, akik pont úgy nem fognak belefosni a bronzmeccsbe most sem, mint ahogy akkor sem fostak bele. A '94-es USA-beli VB-n pedig szinte mindenki szimpatizált azzal a Bulgáriával, amelyik kiütötte a németeket, megismertette a világgal a focitörténelem egyik legnagyobb, nem mellesleg Kusturica-különdíjat érdemlő, zsenijét: Sztojcskovot, és amelyik a bronzmeccsre láthatóan hulladék másnaposan állt ki a 40 millió fokos hőségben a svédek ellen. Ismét csak tovább növelve az irántuk érzett szimpátiát, miközben Brolinék négyet gurítottak nekik egy félidő alatt.

Szóval a bronzmeccsek jók. Leginkább azért, mert vérkomolyan már senki sem veszi, mindenki kieresztette már a stresszt az elődöntő után, és senki sem áll be ilyenkor bekkelni vagy olyan negatív focit játszani, mint amit az argentin-hollandon láttunk mindkét csapattól (na, mégis számra vettem azt a fosadék meccset).

A braziloknak hazai pályán le kell mosniuk magukról azt a szégyent, ami a németek durva rektális vegzációját követte. A hollandok meg - mint ahogy az Tüdőfej szavaiból deriválható - nem kívánnak egy alapvetően jól sikerült VB-t két buktával befejezni. Szerintem egy sok gólos, fordulatos, élvezetes meccs fog ebből a meccsből is kerekedni. Egyébként is a holland-brazilok mindig jó meccset hoztak eddig. De legalábbis olyat, amire az ember évek múltán is emlékszik (pl. Branco tarackból indított ágyúgolyójára 94-ből). Szerintem a brazilok behúzzák a bronzot, és legalább négy gól fog pottyanni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr16503161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása