Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

A BL sorsolásról dióhéjban

2014. december 19. - Szergej Pub

Hétfőn megejtették a BL sorsolást, és már megint érdekes párosításokat dobtak ki a hűtött/fűtött golyók. Mezőny erejét és/vagy kiegyensúlyozottságát azonban jelzi, hogy tulajdonképpen csak két előre lefutott párharcot tudnánk mondani a nyolcból. A többinél - Zombori Sándor után szabadon - nüanszok fognak csupán dönteni. 

PSG - Cselszkij

Két hasonszőrű brigád, hasonszőrű játékkal. Már tavaly is összetalálkoztak, és akkor a Cselszkij szűken továbbment. A PSG nem sokat erősödött tavaly óta, viszont a Cselszkij nagyon egybe lett rakva a nyáron Fabregas és Costa érkezésével. Ráadásul ez Muringyó mágikus második éve.

Fizikális, nem szép, de nagyon pragmatikus focit fogunk látni a két meccsen, amelyen a Cselszkij továbbjutására tennék, ha fogadnék...de aki fogad, az veszít...én pedig nyerni szeretek.

Sahtar - Bayern

Ez az egyik lefutott meccs. Az ukrán és ruszki csapatok a téli szünet után egyébként is szarul szoktak szerepelni az idény eleji forma miatt. Szóval a Sahtarra akkor sem tennék, ha egyébként nem a mezőny fél mázsás gorillájával sorsolják össze.

Lucescu csapata mindig masszív, mindig tele van a brazil dzsungelből összekukázott fél-zsenikkel, és mindig nagyon gyorsan vált át védekezésből támadásba és viszont. Azonban a Bayernhez ez még mindig édes kevés lesz. Talán képesek lesznek picit lefékezni a gyorsvonatot...pont mint ahogy egy kis polszkinak sikerülne...és pont úgy is fognak járni.

Basel - Porto

Ezzel a meccsel pont úgy vagyok, mint egyszeri anya a rusnya kölkével: csak neki szép. Nem hiszem, hogy svejci és portugál nézőkön kívül más is erre a meccsre kapcsolna. Pedig csak első blikkre tűnhet ez a meccs lefutottnak.

A Porto megint szőrös tököket lenget a mezőny arcába. Viszont a kis Basel olyan masszív teljesítményt nyomott le a csoportban, ami arra enged engem következtetni, hogy a két, nagy név nélkül felálló csapat közül nem biztos, hogy a portugál örülhet a végén. Ennek ellenére azzal együtt a Porto továbbjutását várom, hogy Sousát meglepni nehéz lesz.

Schalke - Real Madrid

A Madrid az erőszaktevők kaján vigyorával vette tudomásul a sorsolást. "Emlékszel, amikor tavaly keményen megrépáztalak? Idén is ezt kapod! Haha!" Szegény Schalke meg lassan a folyamatos abúzosok áldozatainak pszichológiája szerint beletörődik az elkerülhetetlenbe: "Idén is keményen meg fogom kapni a magamét..."

A Schalke nem erősödött tavaly óta, és januárban sem igen fognak beruházni egy buktára. A Madrid viszont érthetetlenül egyensúlyban van, kiismerhetetlenül építi támadásait, valószínűtlenül hatékonyan védekezik, és ráadásul a góllövő droidjuk aranylabdás formába lendült. Nem is az a kérdés, hogy a Real eldönti-e már Gelsenkirchenben, hanem hogy mennyi lesz közte a végén.

Shitty - Barca

Ezek is lassan megunják már egymást. Idén nem látok olyan nagy különbséget a két csapat között. Egyik csapat sem tűnik úgy, hogy fejlődött volna tavalyhoz képest, viszont a katalánokban legalább ott a potenciál, hogy a következő két hónapban végre rendesen összeérik a kegyetlenül erősnek hangzó Messi-Suarez-Neymar trio. Neymar eddig jól nyomta. Messi most tűnik belelendülni. Vámpír Lajos viszont még egyelőre keresi a liverpooli formáját. Nem tudom, hogy Enrique mennyire jó formaidőzítésben, de ha sikerül a három ászt egyszerre csúcsra futtatni, akkor csak pár csapat lesz képes ellenállni a dózernek.

Barca továbbjutást várok, ez nem is kérdés. Pellegrini jó edző, képzett edző, de nem győztes edző. Mójzi- szindróma deluxe: kis csapatból erőn felüli teljesítményt képes kicsiholni (Malaga, Villareal), de amikor minden erőforrás a rendelkezésére all, akkor valahogy elfogy a fantáziája. A Shittyre pedig idén mindennél jobban illik az a jelző, hogy fantáziátlan.

Juve - Dortmund

Vérzik a szívem, hogy a két csapat közül az egyik távozik, és az idei formáját elnézve lehet, hogy a Dortmund lesz az. A Juve Allegri alatt sem vesztett semmit a masszívitásából, talán csak valamicskét a harcosságából. Viszont okosan igazoltak megint, és erősödött mind a középpálya (Pereyra egyelőre nagyon jó, már az argentin válogatottba is behívták), mind a támadósor (Morata kezd belelendülni). A védelem meg hát eddig is bika volt. Evra érkezésével pedig semmit sem gyengültek.

A Pöhler elől meg valaki elrejtette a Fussball gombot. Érthetetlen, hogy mitől omlottak így össze erre az idényre. Erre sem a sérülések, sem a nyári átigazolások (régieket pótolni, új embereknek beilleszkedni stb.) nem adnak magyarázatot. Konkrétan úgy néz ki, hogy a BVB jelenkori dícsőségének végnapjait látjuk. Ugyanis, ha nem nyerik meg a BL-t (márpedig nem fogják), akkor jövőre nem fognak indulni, mert a bajnokságban már 12 pont a hátrányuk...nem a Bayerntől! A negyediktől! Ha pedig nincs BL, akkor megnézhetik magukat jövő nyáron! Reus, Hummels, Gündogan biztosan távozik...és még féltucat játékos.

Arsenal - Monaco

A Monaco eléggé összeállt a csilliárdokból megerősített Arsenal meg nem. A Monaco orosz milliárdosa a kezdeti lendületet követően ráeszmélt, hogy a Cselszkij-modell helyett inkább a Porto-modellt akarja követni. Kevésbé látványos, cserébe viszont rentábilis.

Wenger knows meg minden, de nekik is nagyon messzire került a jövő évi BL, és bennük sem látni annyi kraftot, hogy erőből oldják meg a jövő évi szereplést. Elvileg baromi jó nevekből áll az Arsenal, a gyakorlatban viszont a híg libafoshoz lehetne hasonlítani a produkciójuk állagát. Ennél többre is képesnek kellene lennie ennek a keretnek.

Az Arsenal rutinból továbbmegy, hogy ott aztán összesorsolják a Barcával...

Lúzerkúsen - Atletico Madrid

Az Atleti csak egy hangyafasznyival lanyhább, mint tavaly, de ez is elég arra, hogy idén ne legyenek igazán harcban a trófeáért a bohócligában. Persze a csoportot lenyomták rutinból, de ez nem az a fasza gengszter-banda, amelyik tavaly a szart is kipréselte a Barcából (mármint nem eredmény szempontból, hanem úgy szó szerint).

A Lúzerkúzen viszont nagyon stílusos, tetszetős focit játszik. Ha valaki bundás bámulásra adná a fejét, akkor a gyógyszerészek meccseit érdemes nézegetni...már ha éppen adják. Sok passzos, labdatartásos foci, ami nem merül ki a steril dominanciában, hanem kifejezetten pörgősen mennek előre. Mint a Dortmund két éve. Csak éppenséggel annál gyengébben előadva. Nem is lesz ez itt most elég. A maffiózók megporítják a meleg szart is a Lúzerben (is), és végül szűken, de továbbmennek.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr916998287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása