Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

Meglepő eredmények?

VB 2018

2018. június 20. - Szergej Pub

Eléggé el vagyok havazódva egyéb teendőkkel, ezért most csak nagyon röviden fogok szólni a tegnapi meccsekről.  Túl vagyunk az első fordulón, minden csapatot láthattunk már legalább egyszer, és két dolog lepett meg leginkább engem.  Egyfelől, hogy Lengyelország milyen rossz, másfelől, hogy Szenegál milyen jó.  Ezen kívül a ruszkiknál beindították a második Bruszilov-offenzívát, és Kolumbia rendesen elcseszte az életét a csoport leggyengébbje ellen. Hajtás után nagyon gyors gondolatokra van csak időm.

Kolumbia - Japán 1:2

  • Sanchez átvette Umtititől a legidiótább büntető kétes díját.  Adnék szívem szerint neki egy üres papírt és egy ceruzát, hogy írja már le, mégis mi a retkes, péklapátos, visszeres marinénit gondolt akkor, amikor a harmadik percben egy gólba tartó labdába beleüt a csoport potenciálisan leggyengébb ellenfele ellen? Szerintem üres maradna a papír.  Sima gólhátrányból így kell ember- és gólhátrányt kreálni.  A korai kiállítás (az első a VB-n) meg is pecsételte Kolumbia sorsát, hiába küzdöttek derekasan.  Félreértés ne essék, amikor Suarez 2010-ben a negyeddöntőben Ghána ellen a 120.percben kiütötte a labdát a gólvonalról, az egy zseniális helyzet felismerés volt: a biztos vereség helyett adott kb. 2% esélyt a csapatának.  Ez viszont nettó hülyeség volt.
  • Japán játékerejéről szerintem mindent elmond, hogy az egész meccset emberelőnyben töltve, és egy gól előnyről játszottak tulajdonképpen egy döntetlent.  Piszok mázlijuk volt Sanchezzel, de a másik két meccsen én bizony azt várom, hogy elverják a japókat.
  • Kolumbia 4-4-1-ben próbálta meg a közel lehetetlent, de csak az első félidőben tudtak egyenrangú partnerek maradni.  Amikor elfogyott a tüdő, akkor Japán menthetetlenül fölénybe került.  Falcao ebben a szerkezetben végül rettentesen elszigetelődött, mindössze hússzor próbált passzolni (igaz, azt legalább 18-szor jó helyre tette), de leginkább nem tudta megtartani6megjátszani a labdákat.
  • Japán végig tartotta a 4-2-3-1-et, és helyzeténél fogva viszonylag magasra tolhatta a védelmi vonalát.  Szerintem a másik két meccsükön nem lesznek ilyen bátrak, mint ahogy itt sem lettek volna azok, ha egyenlő a létszám.
  • Szerintem ez egy totógyilkos eredmény lett.  Meglepett ugyanakkor, hogy Japán sem Hondát, sem Okazaki nem vetette be. Továbbá a jól játszó Kagawa cseréjét sem biztos, hogy értettem. 

Lengyelország - Szenegál 1:2

  • A lengyelek védelme baromi lassú, ezt tudtam. De azt nem, hogy ennyire szar is.  Az egészet ráadásul tetézte a középpálya pontatlansága. 
  • Nianggal nem igazán tudott Piszczek  mit kezdeni.  A szenegáli srác gyorsabb, erősebb és technikásabb is volt nála, ami még önmagában nem lenne baj, ha nem hagyták volna ennyire egyedül szerencsétlent a társai ebben a párharcban.
  • Szenegál végig egy picivel jobb volt.  Lewát le tudták szedni a pályáról, Miliket meg nem is kellett, mert magától is egy faszkalap volt.  Az 55%-os passzpontossága szerintem a VB eddigi messze legmélyebb pontja.  Blaszczykowksi pedig egy egész félidőt kapott arra, hogy hat(!) pontos passzt mutasson be.  A félidei cseréje több, mint indokolt volt.
  • Piszczek, Milik és Blaszczykowski rendkívül gyenge egyéni teljesítménye (mondom, Miliknél még nem láttam a VB-n rosszabbul játszó játékost eddig) pedig komoly gondot okozott a billenős zil fordulékonyságával vetekedő védelemnek annak ellenére is, hogy a kilencesben játszó Dioufot sikerült elszeparálniuk a csapatától.
  • Szenegálnál csak a már említett Diouf mutatott gyenge teljesítményt, a többiek hoztak egy stabil átlagot, és ennyi elég volt egy szerintem meglepő eredményhez.  Szenegálnak innentől kezdve jó esélye van arra, hogy továbbmenjen, hiszen ehhez csak a japókat kell leverniük.
  • A polákok helyzete viszont aggasztó, mert Kolumbiával ki-ki meccset fognak játszani, és nem ők az esélyesek.

Oroszország - Egyiptom 3:1

  • Kövezzetek meg, de engem ez a meccs is meglepett legalábbis annyiban, hogy nem számítottam ilyen sima orosz győzelemre.  Salah hiába tért vissza, nem volt számottevően veszélyesebb az egyiptomi csapat most, mint az uruk ellen.
  • A ruszkik apró módosításokat hajtottak végre - állítólag, hogy igazodjanak a fáraókhoz - a kezdőcsapaton.  Szerintem viszont Dzagoev sérülése is közrejátszott ebben.  Cserisev a kezdőbe került, ami teljeseen érthető a szaudiak elleni teljesítményét elnézve.  Meg azt, hogy csak ő és Golovin tudnak focizni a ruszkiknál. 
  • Olyat azért ritkán látni, hogy a győztes csapat védelmből csak egy ember tud 70% felett passzolni.  A két belső védő volt a leggyengébb: Ignasevics 61%-ot, míg Kutepov 65%-ot hozott.  Itt most megemlíteném az angolokat, ahol a három belső védő egyike sem ment 90% alá...
  • Én még mindig tartom, hogy az oroszoknak nincs jó csapatuk, de a csoportkörből valószínűleg továbbjutottak ezzel az eredménnyel.  Azaz majd a portugálok vagy a spanyolok ellen fog kiderülni ez.
  • Egyiptom jobb focit játszott, mint a ruszkik, de a mezőnyfölényt nem tudták helyzetekre konvertálni.  Tobbet próbálkoztak kapura lövéssel, mint az ellenfelük (13-mal szemben 11), de csak egyszer sikerült eltalálniuk a kaput: a büntetőből. Ez rémesen gyenge.

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr6514060937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása