Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

Lehangolódva...

2016. szeptember 08. - Szergej Pub

Néztem a keddi gyalázatot, és nem hittem a szememnek.  Dárdai színrelépése óta nem láttam ennyire szarul focizni aranylábú fiainkat!  Persze még nem süllyedtünk pinyői mélységekbe, mert azért jópárszor sikerült háromnál többet passzolni az ellenfél térfelén, de kb. ennyivel voltunk előrébb, mint két éve a whiskyvedelők ellen.  Az EB-n látott koncentrált védekezésből közel semmit, a szervezett labdajáratásból meg csak nyomokat lehetett találni.  Rövid bejegyzésben írom ki magamból a keserűséget: továbbra is csak egy meccset nyertünk idén.

Ámde előbb hadd kezdjem rögtön egy, azaz egyetlen darab pozitívummal: Gulácsi személyében lehet, hogy megvan Szőr Mackónadrág utódja.  Ügyesen tette-vette a labdát a középhátvédekkel, és csak egy-két alkalommal éreztem indokolatlannak azt, ha előre baszta a labdát.  Remélem, hogy lábbal még tovább fog fejlődni, vagy még többet vállalni, mert a letámadó ellenfelek kijátszásában óriási segítség tud lenni egy lábbal is hasznos kapus.

Középhátvédeinket viszont faszra kellene húzni, amiért szinte minden helyzetben ívelgettek.  Különösen a meccs első 20-25 percében.  Mindezt viharos időben, ellenszélben, egy bálnabaszó méretű ellenféllel szemben.  Persze középpályásaink és szélsővédőink helyezkedése is megérne egy misét, hiszen Nagyon kívül senki nem kínálta magát passzra.  Kleini és Elek rendszeren 20-30 méterre helyezkedett legalább a belső védőktől, Fiola meg egészen felment, hogy a feröeri balhátvéd sarkát tapossa.  Különösen a második félidőben néztem, mint Jolán a metéltre, hogy ezt így most mire lehessen vélni!?  Mert az rendben van, hogy felfut, és támogatja a támadást, de basszus, ezt akkor kellene, amikor már a középpályások magabiztosan járatják a labdát, nem akkor, amikor még fogalmuk sincs a belső védőknek, hogy miként játszák meg a bogyót!

Alapvető probléma volt, hogy bár tudtunk passzjátékot kialakítani az ellenfél térfelén, azt rendszeresen a szélső-szélsőhátvéd-belső középpályás háromszög oldotta meg a pálya szélén.  Azt meg könnyű levédekezni.  Gyors fordítás a túloldalra lehetett volna megoldás, de ilyen szélben a keresztlabdák rizikósak, a földön meg tetű lassúak voltunk.  Arról meg a meccs felénél letettem, hogy a középpályás háromszögünk alakít ki passzjátékot a pálya közepén!  Pedig a feröeri csapat kifárasztását ez eredményezte volna.  Ha eljutott Nagyhoz a labda, akkor is a széleket tudta csak megjátszani, mert a pálya közepén Kleini és Elek elásták magukat, vagy ha nagy ritkán labdát kaptak, akkor gyorsan elszórták.  A 4-1-4-1-es szerkezet sem igazán kedvezett annak, hogy a pálya közepén tudjunk passzolgatni.  Nagyon hiányzott Gera, és röhej, hogy nincs még egy ember egész Magyarországon a 37 éves vén fakkeren és Nagyon kívül, aki legalább 88-90%-os pontossággal képes passzolni a középpályán!  Tőzsér vagy Hajnal esetleg?  Nem lett volna érdemes egyiküket behívni?

Szalai ismét megmutatta, hogy Priskinnél jobb a labdanélküli mozgásban, és a társaknak való helyteremtésben.  A cserét követően magabiztosabbak lettünk az ellenfél térfelén, de ez is elmúlt a második félidőre.  A legnagyobb fájdalmat nekem nem is az eredmény jelentette, hanem az, hogy nem voltunk képesek dominálni egy bálnavadász csapat ellen.  Oké, két éve sem sikerült idegenben.  De Dárdai csapatán érződött, hogy van terv, és éppen azt valósítják meg.  A terv most is megvolt, de most az érződött, hogy egyáltalán szinte semmit sem sikerül megvalósítani belőle! 

Végül pedig kitérek Dzsudzsira is, aki bár az utóbbi évek egyik legjobb magyar csékája, ami a leadership skill-eket illeti, de a meccsen fájóan gyengén játszott, és lefele lógott ki még ebből a bűn fosul játszó csapatból is.  A meccs előrehaladtával egyre többet húzodott befelé.  Feltehetőleg, hogy a labdatartásunkat erősítse.  De ez nagyon nem jött be, mert jószerivel nem passzolt pirosban játszó emberhez!  Egy idő után már annak szurkoltam, hogy ne kerüljön hozzá a labda, mert szinte tuti volt, hogy eladja, elpasszolja, szerelik stb.  Mintha beledobtuk volna egy kútba a bőrt!  Ezzel együtt is volt egy elmés kulcspassza, egy helyzete, és egy távoli szabadrúgása, de ez rém gyenge teljesítmény volt tőle.  Ahhoz már hozzászoktunk, hogy ő az egyik legpontatlanabbul játszó játékosunk, mert ez így volt az EB-selejtező, és az EB alatt is, de akkor amit a réven elvesztegetett, azt visszahozta a vámon.  Ezúttal viszont szinte csak a minusz oldalra lehetett behúzni a strigulákat sajnos.

Ha a második helyet meg akarjuk szerezni, akkor az idén hátralévő meccsen kilenc pontot kell hozni.  A svájciak ellen itthon ehhez győzni kell.  Ne legyenek illúzióink, ilyen játékkal kikapunk.  Esélyünk csak az EB-n mutatott formával lehetne, de ez a svejci banda most nagyon fel fogja szívni magát, hiszen a portugálok után a másik riválist is lepofozhatják, és akkor nyugodtak lehetnek egészen jövő őszig!

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr6311688159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MBoy77 2016.09.12. 09:50:59

Szia Szergej! Hogy lehet veled felvenni a kapcsolatot? Jó lenne ha az én oldalamra is publikálnál. Ha érdekel akkor írj. Kösszi. Márk
mail:
info@betclub.hu
süti beállítások módosítása