Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

Beharangozás - picit késve

2014. szeptember 30. - Szergej Pub

Ma nem sokat áldoztam a munka oltárán, mégis sikerült elcsesznem annyira az időt, hogy már csak megkésve, a CSEKA - Bayern meccs alatt tudok beharangot írni. Lapozás után következik a mai napi érdemleges meccsekről (PSG - Barca, Shitty - AS Roma, Sporting - Cselszkij) pár gondolat. Közben azért értékelem a bajorok játékát is.

PSG - Barca

Egyértelműen a nap rangadója. A PSG-nél kérdéses Thiago Silva játéka, míg a hírek szerint Ibra és Lavezzi biztosan nem játszik. Ez így azért eléggé gáz a flansziákra nézve. Persze így sem szar a csapatuk. A brazil hátvédsor (Maxwell-Marquinhos-David Luiz) van der Wiellel egészül ki. A fedezetsor pedig nem túl kreatív, bár nagyon erős: Motta, Verratti és Matuidi.

Blanc valószínűleg mélyre húzza a védelmi vonalat, és átengedi a labdát a Barcának (ez persze eufemizmus: a labda akkor is a Barcánál lenne, ha nem akarná). Így lehet Luiz helyezkedési hibáit a legjobban mérsékelni. A fedezetsor egyébként is módfelett alkalmas a védelem gardírozására. A kontrákat a Pastore-Lucas-Cavani sornak kell megoldania, és éppenséggel nem is tűnnek alkalmatlannak a feladatra.

A Barcánál komoly hiányzó nincs. Enrique kezdi összerakni a csapatot. Mathieu a védelem tengelyébe, Rakitic meg a középpályára játszotta be magát. Egyébként a szokásos kezdő és a szokásos játék várható. Többet erről nem mondhatok, kérem, kapcsolja ki. A PSG-nél akadozik picit a gépezet a bajnokságban, míg valósággal Barca tarol. A döntetlennek a PSG már örülhet, de ha sikerül Cavanit és Lucast sokat futtatni a Barca védelme mögé, akkor meglepetés is lehet.

Shitty - Roma

Pellegrini biztosan nem számíthat Nasrira és Jovetic valamint Nastasic játéka is kérdéses. A Shittynek persze nem fognak annyira hiányozni ezek a játékosok, mint amennyire Astori, Castan, de főleg de Rossi és Strootman hiányozni fog a Romának. Az utóbbi két játékos hiányában tulajdonképpen megszűnt a szokásos középpályájuk és Rudi Garciának folyamatos improvizálás az élete nélkülük.

A Shitty eddig nem annyira dörög-villámlik, mint amennyire képesek lennének rá, de azért ezt a meccset illendő lenne hazai pályán megoldaniuk. A Roma nem gyenge ellenfél, remek focit játszanak, és nagyon jó játékerőt képviselnek, de nem biztos, hogy a hiányzókat olyan szinten képesek pótolni, mint a Shitty. Lüktető, fordulatos meccset várok, amin azért nem fog sok gól esni.

Sporting - Cselszkij

A Sporting a hétvégén a Porto ellen melegített a mai meccsre a bajnokságban. Két gólt rúgtak, mégis iksz lett.  A Cselszkij viszont kiemelkedő formában van a szezon kezdete óta. Costa személyében lett egy olyan kilencesük, amilyen illik a játékukhoz, míg Fabregas és Matic hozza azt az osztó-fosztó szerepet a középpályán, ami nagyon hiányzott nekik tavaly.

A Sportingról nem tudok sokat, de úgy rémlik, hogy szeret támadófutballt játszani. Haza pályán ez egyébként sem lenne meglepő. Ezzel szemben Muringyótól nem idegen a védekezés, és idegenben egyébként is a döntetlenért szokott utazni. Bár most nagyon adja nekik a gép, szóval lehet, hogy nem húzza majd vissza direkt a Rotort. Élvezetes, izgalmas meccsnek néz ki ez is. Döntetlen nem lenne meglepetés, totóban biztosan megtenném az ikszet.

***

Közben Pep új szintre emelte a nézhetetlen futball fogalmát. Hihetetlen, hogy azt a Bayernt, amelyet élvezet volt nézni a pörgős meccsei miatt, sikerült ennyire kiherélnie kevesebb, mint másfél év alatt. Persze most is nyertek, de basszus, ezt fáj nézni. Alaba és Lahm megint a középpályán, CsabiApó a védelem és a középpálya között valahol osztogat, míg a Götze-Lewa-Müller-Robben sor nagyon sok helycserével kínálja magát összjátékra. Persze akár betöréseket is csinálhatnának, de akkor veszélybe kerül a szent labdabuzizás, és Pep biztosan a faszára csapkodná a budideszkát, ha 90% alatt passzolna egyszer a csapata...

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr416748073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása