Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

Tolódjanak innen! Nincs itt semmi látnivaló!

2014. szeptember 07. - Szergej Pub

Visszatért a Szergej Pub! Örömkönnyeket el lehet morzsolni, összerondított gatyákat ki lehet cserélni! Alapvetően a BL meccsek elé gondoltam volna az újraindítást, de a ma este látottak meggondolásra késztettek.

Nem csináltam már korábban sem titkot abból, hogy indokolatlan a hurrá-optimizmus, hogy majd most a  csilliárd csapatos EB-re ki fogunk jutni. Játékban nemhogy második, de még harmadik kalaposak sem vagyunk, és nagyon úgy néz ki, hogy a selejtezők során beárazzák majd a magyar focit. Szerintem nem a második, hanem a harmadik helyért küzdünk a csoportban. Hajtás után egy kis magyarázat, aztán pár gondolat a bushmillsok elleni meccsről.

E-sunyi sosem törekedett arra, hogy arcot adjon a csapatnak, stílust. A játékunk teljesen esetleges volt, az egyénekre volt  bízva a megoldás megtalálása, ő semmit nem tett hozzá edzésen vagy a padról. Nagyon úgy néz ki, hogy Pinyő tovább viszi ezt a stafétát. Az észak-írek ellen semmi koncepció nem volt felfedezhető. Dzsudzsák első félidőben a jobb, a második félidőben a bal szárnyon kavart. Ennyi volt a variálás, amikor nem annyira ment a játék.

Márpedig a játék nem ment. A meccs alatt végig számoltam, hogy hányszor sikerül az ellenfél térfelén háromnál többször egymáshoz passzolnunk. Röhögni fogtok: alig párszor! Az elsőből rögtön helyzet lett. Az észak-írek védelmének stabilitásáról ez el is mond mindent. Négy jó passzból helyzetet teremtettünk. Persze ez visszafele is igaz. Kedves whisky-vedelő vendégeinknek sem ment a passzolás. Amikor nekik is összejött a négy (nem huszonhárom wazze, hanem 4, azaz négy!), egyből egyenlítettek. Ez meg a mi derék tolódóinkról mond el valami nem túl vereteset.

Mivel játékosaink nem szerepelnek topligákban (még kiesőjelölteknél sem), az a kettő, amelyik igen, azok meg nem kívánnak tolódók lenni, nagyon nagy szükség lenne a játék felépítésére. Sabella és Scolari sem vitte túlzásba az előrejáték megszervezését (Pinyőnél azért többet tettek), de nekik Neymar-Oscar illetve Messi-Agüero-Di Maria álltak a rendelkezésükre! Nekünk viszont csak egy jobb napokat látott Dzsudzsink és Rudolfunk van. Egyik sem olyan játékos, akik sorozatosan döntenek el meccseket...még ezen a szinten sem.

Merthogy ez a szint nagyon alacsony. Kétségeink se legyenek, hogy a csoport három leggyengébb csapatából láttunk most kettőt! A görögök fényévekkel, a románok csak magasan vannak előttünk. Még a finnek is előttünk járnak játékban az év elején lejátszott barátságos meccs alapján. Ráadásul ők inkább fejlődtek, mint mi. Merthogy mi szinte semmit. Amikor Guardiola átvette Heynckestől a Bayernt, már szeptemberben látszódott a keze munkája a csapaton. A ManU-nál van Gaal játéka is látszódik a csapaton, pedig csak alig két hónapja dolgozik velük. Pinyő bő nyolc hónap alatt semmi kiemelendőt nem csinált ezzel a gárdával. Egy edzőnek legyen víziója arról, hogy szerinte miként kell ezt a kurva játékot játszani! Aztán a második lépés az, hogy ezt le tudja-e oktatni. Ha van kidolgozott vízió, és le tudja oktatni, akkor néhány hónap alatt materializálódnia kell a víziónak a pályán! A magyar edzők legnagyobb baja, hogy már az első lépésnél elakadnak...valószínű, nagyon valószínű, hogy Pinyőnek ennyi gondolata van a játékról, mint amennyit ma este láttunk. E-sunyi csapata sem fejlődött semmit a négy éve alatt (nem eredményben, játékban!). Ez pedig nagyon kevés még a harmadik helyhez is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr306678733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása