Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

Nur sechs meter, spori!

2014. július 14. - Szergej Pub

Csak röviden bíróznék egy kicsit, kifejezetten a döntőre koncentrálva, és nem foglalkoznék azzal, hogy a FIFA miért küldött egy tök alkalmatlan algériai bírót a bronzmeccsre (aki félre is vezette azt rendesen), és hogy miért egy digó rigóra bízta a döntőt, amikor Argentína közismerten jó kapcsolatot ápol Olaszországgal...már ami a futballt illeti.

Szóval Rizzoli azzal igyekezett félrevezetni a döntőt, hogy a szabálytalanságokat más mérce szerint honorálta lapokkal az egyik, mint a másik oldalon, de végül így is németek nyertek.

Az első félidőben Klose letarolásáért befújta a szabadot, de nem adott sárgát Mascheranonak. Egészen másként játszott volna Mascherano, ha az első húsz percben besárgul. Az argentin középpályás védekezés agresszió foka biztosan esett volna. Önmagában egyébként nem baj, hogy Mascherano nem kapott sárgát...inkább az, hogy az ugyanebben a kulcsszerepben játszó Svejni megkapta az első félidőben a magáét. Meg Höwedes is. Svejnitől és Höwedestől mindenki azt várta előzetesen, hogy kulcsszerepük lesz a Főhobbit megállításában. Mindkettőnek sárgával a feje felett kellett majd' másfél órát játszania egy olyan ellenfél ellen, amelyik a világon a legjobb az egyéni játékban. Meg egyébként is nyilván nem jelent különbséget, ha a te kulcsembered besárgul, míg a másik kulcsembere gyakorlatilag ugyanazért nem.

Mascherano a második félidőben végre megkapta az életműdíj-sárgát az egész meccsen addig bemutatott ténykedéséért, de még ezután is volt két olyan szabálytalansága Svejni ellen, amiért simán megkaphatta volna második sárgát és vele a pirosat...de nem kapta. Agüero már besárgulva könyökölte véresre Svejni arcát. Könyöklés sárga. Szándékos könyöklés élből piros. Máskor, más bírónál. Itt semmi. Agüeronak is le kellett volna már zuhanyozni, mire véget ér a meccs.

Most azzal nem foglalkoznék, hogy még mi egyéb tévedést hozott össze, mert azok őszinte tévedésnek tűnnek, itt most csak az összeesküvés-elmélet gyanús szitukat elevenítettem fel. Persze azért még mindig érthetetlen, hogy miért Neuer kapott szabadrúgást. Elütötte a labdát, majd - ahogy egy kapus szokta: felhúzott térddel - ütközött Higannyal. Semmi! Sima bedobásnak kellett volna következnie.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr786508131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása