Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

Elemzés idegből: gyorsan a Németország - Ghána margójára

2014. június 22. - Szergej Pub

1) Khedira formán kívül van, és még ha formában is lenne, akkor is idegen test lenne egy ilyen stílusú csapatban. Sajnos a cseréje későn jött, amikor már túl sok német támadás akadt el rajta. Egyrészt nem eléggé ügyes a labdával, ezért a körömpasszos játékban használhatatlan, másrészt nincs különösebb elképzelése arról, hogy mihez is kezdjen a labdával, ha az éppen nála van, ezért többnyire csak a biztos (hátra)passzt választja.

2) Nagyon nagy szükség lett volna jó szélső hátvédekre a meccs utolsó harmadában, különösen amikor már Klose is pályán volt. A lapos mélységi indítások is veszélyesebbek lettek volna, ha a szélen felbukkanó hátvédek széthúzzák a ghánai védelmet, és használható labdákkal tömik a ghánai tizenhatost. Lahmra a szélen lett volna szükség, annál is inkább, mert a pálya közepén óriási fizikai és dinamikai hátrányban volt a ghánaiakkal szemben. Magyarán többnyire átszaladtak rajta, mint a kutyaszaron.

3) Mustafi - bár biztosan tehetséges - sajnos még nem üti meg ezt a szintet. Valószínűleg ezen a VB-n már nem látjuk őt a pályán. Götze az első, míg Özil a második félidőben tűnt el hosszú-hosszú percekre. Remélem ezt nem kívánják állandósítani, mert akkor komoly problémákkal fog küzdeni a Nationalelf előrefele. Neuer pedig a legnagyobb arcú labdarúgó, aki valaha pályára lépett. Jó lenne, ha kicsit visszavenne belőle, mert a második gólnál majdhogynem a vonalon ragadt.

4) Ghána szélsői nagyon gyorsak, Gyan meg nagyon agilis és erőszakos. Remek kontracsapat lehetne, ha a védelme picit masszívabb, a középpályája pedig picit ügyesebb lenne a hosszú indításokban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr946397211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása