Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

Bajnokok Ligája negyeddöntők - kedd

2015. április 14. - Szergej Pub

A hétvégén kénytelenek voltunk beérni egy igazi rangadóval (GYK: ManU-Shitty), de ma este a nemzetközi helyzet fokozódik. Madridi derbi és egyben a tavalyi döntő visszavágója az egyik sarokban, egy nyamvadt Juventus - Monaco a másikban. Holnap este pedig a PSG a Barca ellen mutathatja meg, hogy nem mázlival ütötték ki a Cselszkijt, míg az elvakult bajorok portói trancsírozásra készülnek...de csak az elvakultak.

Hajtás után a kedden pályára lépő csapatok játékának rövid bemutatása és esélylatolgatás következik:

Atletico Madrid - Real Madrid

Az egyik oldalon Raul Garcia, a másikon Khedira és Koncentráló küzd sérüléssel. Egyébként mindkét csapat fullos. Az Atletico az utóbbi években elég komoly gondot okozott a Realnak és a Barcának is a gengszter focijukkal. A csapat évek óta szinte változatlan. Gabi szokásos helyén Suarez fog játszani, balbunkóban meg Gamez az esélyes. A védelem (Juanfran-Miranda-Godin) és a középpálya (Turan-Tiago-Koke) tényleg nagyon rég óta nyomja így együtt. Tavalyhoz képest a támadósor változott, de az minden nyáron cserélődik. Falcaót Costa, majd Costát Mandzukic helyettesíti. A benga horvát jól nyomja eddig. A Bayernnél is megcsodált vehemenciával vezeti a letámadást, ha kell. Fegyelmezetten visszazár a középpályáig (az Atleti védekezésének egyik eleme, hogy a két csatár védekezésben négyszöget alkot a belső középpályásokkal), ha épp úgy all a meccs, megtartja a rálőtt labdákat, és meg is tudja őket játszani. A góllövés az, amiben esetleg picit maga mögött kullog, de a nyári másik szerzemény, Griezmann, ez ügyben helyettesíti. A francia egyébként is nagyon beleillik a csapat játékába.

A Real egyensúlyi problémái kiújulni látszódnak. A Kroos-Modric-James hiper-pengés középpálya nem valószínű, hogy jó ötlet a banditák ellen. Kéne egy-két verőlegény a gátra, de abból most nemigen akad a MedveDisznóEmber óljában. Illarramendi jöhet szóba, de annyira játékon és formán kívül van, hogy kétlem a bevetését. Pepe feltolása a középpályára lehetne egy másik megoldás, de egyrészt nem elég ehhez a meccshez a futballtudása, másrészt meg az Atleti simán kiállítattja Doktor Lectert, ha a középpályán kell hentest alakítania. Valószínűbb, hogy a MedveDisznóEmber felvállalja a minőségi fölény réményében a súlyos fizikai hátrányt. A "korszakos" Barcának ez rendszeresen bejött. Ha a Real magánál tudja tartan a labdát, amire nem kis esély van, akkor "csak"(!) az Atleti kontráit kell csírájában elfojtania...a Zselé-Béla-Benzin hármas viszont erre alkalmatlan.

Nagyon valószínű, hogy az Atleti a Real balszárnyát fogja próbára tenni. Zselé védekezési hiányosságai és Marci agyatlan felfutásai az elmúlt években is szinte valamennyi nagy meccs elbukásához vezettek. Nem kezdem el sorolni; a Bayern és a BVB elleni elődöntőktől kezdve elég hosszú a sor. Tavaly Mariska áldozatos munkája és állandó nyargalászása befoltozta a balszárnyon tátongó rést, de ő idén már nincs, Kroos, Isco, Modric vagy James pedig képtelenek ezt állóképességgel és futógyorsasággal megoldani. Összességében egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Real megint elhasalna az Atleti ellen. A csapat szinten megléőv hátrányukat viszont az egyének minőségi főlénye pótolhatja két meccs erejéig.

 

Juventus - Monaco

A Juvénál nagyon hosszú a hiányzók listája: Pirlo, Pogba, Asamoah, Caceres, Barzagli, Marrone és Romulo. A Monaco is panaszkodhat viszont: Traoré, Toulalan, Carvalho és Bakayoko is dögrováson van. A Juvénél azonban hiába hosszú a sor, a taktikai variációk és a mély keret miatt relatÍve könnyedén pótolják a sérülteket. Egyedül Pogba tunic pótolhatatlannak. Három vagy négyvédős rendszer esetén is a széleken Evra és Lichtsteiner fognak zakatolni. Bonucci és Chiellini biztos kezdők a védelem közepén. Háromvédős rendszer esetén Ogbonna is bevethető. Allegri nemzetközi meccsekre négyvédős rendszerrel szokott érkezni, és középpályás gyémánttal, szóval tegyük fel, hogy Ogbonna pados. A középpályás gyémántban biztos résztvevő Pereyra, Vidal és Marchisio. Elég masszív névsor. Ha mégsem gyémántot játszana a taktikai magus, hanem 4-3-3-at (esetleg háromvédős szisztémát), akkor a középpálya kész is. Ha gyémánt lesz, akkor valakihez hozzá kell nyúlni a cserepadon. Padoin talán, de inkább összefoltoznak egy sérültet. Pirlo a legesélyesebb. Elől már összeállt a Tevez-Morata kettős.

A Monaco kezdője jórészt ismeretlen nevekből all, de a Moutinho-Kondogbia-Toulalan középpálya jól szól (hírek szerint Toulalant összerakják). A számok alapján a Monaco a legmasszívabb olasz csapatok jellemzőivel bír. Baromi sokat szerelnek, baromi gyorsan kontráznak (az megvan, amikor Arsenalban a francia csóka úgy ott hagyja az egész angol védelmet, mint eb a szarát?), és nagyon kevés gólt rúgnak. Igaz, még ennél is kevesebbet kapnak. Az egész csoportkörben összesen egyig jutott az ellen. Igaz ők meg csak négyig. Elől Berbatov az ismert név, de nem valószínű, hogy kezd. A Monaco 4-2-3-1-es szerkezetben játszik, ami védekezésben Atletico Madridhoz hasonló 4-4-2. Lentebb még többet lehet olvasni a Monaco játékáról, én több szót nem pazarlok rájuk, mivel ennél tovább nem hiszem, hogy juthatnak.

http://www.blackwhitereadallover.com/2015/4/13/8395637/monaco-juventus-tactical-preview-uefa-champions-league-quarterfinals-leg-1

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr867367750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása