Futball, ahogy Szergej látja

Szergej Pub

Szergej Pub

BL nyolcaddöntő - 2. nap

2016. február 17. - Szergej Pub

Elérkeztünk ahhoz a naphoz is, amikor a SzergejPub élőben tekinti meg az egyik bajnokok ligája meccset.  Természetesen a jeles eseményről majd - reményeink szerint - egy kiadós elemzés formájában emlékezünk meg.  Ez azonban a jövő zenéje, most egyelőre egy rövid beharangozóval, vagyis inkább hangulat csinálóval, jelentkezünk!

A Real római fellépése valószínűleg mindenkit jobban érdekel, pedig nem az lesz a jobb meccs.  Az AS Roma hazai pályán most is valami hasonlóra készülhet, mint a Barca ellen, és van is esélyük egy hasonló döntetlen közeli eredményre.  Vagyis nem számítok arra, hogy a Real már az első meccsen lezárja a továbbjutás kérdését.  Zidane elég jól összerakta a labdás játékot, de a labda nélküli védekezés nem nagyon megy a Realnak.  Sima meccseken is be tudnak nyelni egy-két gólt, szóval a Romának van keresnivalója, ha gyors kontrákat tudnak vezetni.

De Rossi és a vénségesen vén Totti játéka is kérdéses, de csak az előbbi teszi kérdésessé a kezdőt; Totti már rég csak csere Dzeko mögött.  A madridiaknál Béla és Doktor Lecter pályára lépésére nem kell számítani. Szóval James Rodriguez tuti kezdő, ami azt jelenti, hogy egy kurva nagy gólt biztosan fogunk látni (a srác konkrétan nem tud kis gólt lőni!).  Pontosabban fog látni az a jobbágy, akinek nincs jegye a másik mérkőzésre (hehe).

A genti meccsen két hasonló felfogásban játszó csapat fog találkozni.  Mindkettő törekszik a labdatartásra, de egyik sem fetisizálja.  Mindkét csapat gyorsan a kapu felé veszi az irányt, miután megkaparintotta a labdát, és mindkét csapat szereti gyorsan visszaszerezni azt, miután elvesztette.  Magyarul egy igen nagy iramú, kicsit talán alacsonyabb színvonalú, de rendkívül impulzív meccsre van kilátás, ahol a Wolfsburgot esélyesebbnek tartanám, mert alapvetően jobb csapat. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy gyakorlatilag B-csapattal állnak fel, mert a rendes kezdőből Caliguiri, Guilavogui, Benaglio, Naldo és Bas Dost is az ispotályban nyalogatja sebeit.  Ennyire meg nincs hosszú padjuk.  Bár Kruse, Draxler, Luiz Gustavo, Dante, Schürrle, Rodriguez (a VB egyik legjobb balbunkója volt) és Vieirinha a kezdőben lesz, és ez azért egy elég masszív névsor.

A Gentnek óriási mázlija van a sorsolással.  Először kaptak egy EL-kompatibilis csoportot, most egy EL-kompatibilis ellenfelet, és még az is sérülésektől meggyengülve áll ki.  Tulajdonképpen minden esélyük megvan rá, hogy előnyt szerezzenek a visszavágóra, és ha ezt úgy teszik, hogy nem kapnak gólt, akkor akár a negyeddöntőt is megcsíphetik.  Szurkolok nekik, hogy továbbmenjenek, és nem csak azért, hogy a negyeddöntőben valami igazán jó csapat ellen is megnézhessem őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szergejpub.blog.hu/api/trackback/id/tr838399244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása